De eerste dagen zijn voor uw kind belangrijk, leuk maar ook vermoeiend. Spelen in een nog onbekende groep, andere grote mensen, een nieuwe omgeving, nieuw speelgoed, veel indrukken en andere regels. Vanzelfsprekend helpen wij uw kind zoveel we kunnen bij de aanpassing aan de nieuwe situatie. Dat gaat het beste als u een handje meehelpt.

Blijf er de eerste keren een half uurtje bij. Doe uw jas uit en ga gezellig met het groepje van uw kind zitten spelen aan tafel, in de poppenhoek, bij het keukentje of in de garage.

Zeg het even tegen uw kind als u weg gaat en vertel ook wanneer u weer terug komt. Als uw kind het bij het afscheid wat moeilijk heeft, krijgt het extra aandacht en doen wij er alles aan om het ‘leed’ te verzachten en het kind op het gemak te stellen. Het is dan ook een goed idee om een half uurtje eerder dan afgesproken, terug te komen.

Bent u niet in de gelegenheid om de eerste keren wat langer te blijven, of heeft u juist zin om eens een ochtendje of middagje te blijven? Overleg het even met de leiding en we vinden vast wel een oplossing.